Katy Perry Beyaz Saray’ı eleştirdi, Duyduğu öfkeyi ifade etti..

Katy Perry Beyaz Saray’ı eleştirdi, Duyduğu öfkeyi ifade etti.
© Resim/ Gul_Beyaz


TikTok’ta patlama görüntülerinin üzerine Katy Perry’nin “Firework” şarkısı çalıyor. Beyaz Saray’ın paylaştığı bu video, Şarkıcı, Katy Perry kesinlikle tasvip etmiyorum.


41 yaşındaki Katy Perry, Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir video klibe karşı sosyal medya üzerinden açıkça tepkisini dile getirdi. Amerikalı şarkıcı, şarkılarından birinin bu bağlamda kullanılmasından duyduğu öfkeyi ifade etti.

Peki, neler yaşandı?

80 yaşındaki ABD Başkanı Donald Trump ve Beyaz Saray ekibi, sosyal medyada yaptıkları düşüncesiz paylaşımlarla tartışma yaratmalarıyla tanınıyor. Yakın zamanda TikTok'ta yayınlanan bir video da büyük ses getirdi. Videoda, askeri saldırı görüntülerinin arka planında şarkıcının en büyük hitlerinden biri olan "Firework" çalıyor. Ekranda patlamalar görülürken şarkı sözleri duyuluyor: "Boom, boom, boom. Ay'dan bile daha parlak, ay, ay, ay." Beyaz Saray paylaşımına şu notu düştü: "İran uyarıldı."



Benzer Haber Hiç Kaçmaz



"Bunu kesinlikle tasvip etmiyorum"

Perry bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor. Şarkıcı, X platformunda yaptığı ve Instagram Hikayesi olarak da paylaştığı açıklamada şunları yazdı: "'Firework' şarkısının Beyaz Saray'ın TikTok hesabında askeri saldırı görüntülerine fon müziği olarak kullanılmasından dolayı derin bir dehşet ve öfke duyuyorum. Buna izin vermedim, bana danışılmadı ve bunu kesinlikle tasvip etmiyorum."



“Benzer Haber Hiç Kaçmaz”



Perry ayrıca şarkının, "en karanlık kişisel anlarını yaşayan insanlar için bir umut, iyileşme ve içsel güç marşı" olarak yazıldığını belirtti. Pozitif bir mesajın yıkımı ve şiddeti yüceltmek amacıyla yanlış kullanılmasını, "şarkımın temsil ettiği her şeyin tam anlamıyla ihlali" olarak nitelendirdi. Müziğiyle insanları bir araya getirmeyi amaçladığını, savaşı yüceltmeyi hedeflemediğini vurguladı. Perry uzun süredir Trump'ı eleştiren isimler arasında yer alıyor. 2024 ABD başkanlık seçimleri kampanyası sırasında, Trump'ın o dönemdeki rakibi olan 61 yaşındaki Kamala Harris'e açıkça destek vermişti.


Daha önce Céline Dion, Linkin Park ve Radiohead gibi başka müzisyenler de şarkılarının Trump cephesi tarafından kliplerde, etkinliklerde ve benzeri mecralarda kullanılmasına sert tepkiler göstermişti. Geçtiğimiz Aralık ayında Sabrina Carpenter, şarkılarından birinin göçmenlerin tutuklanma anlarını gösteren bir videoda fon müziği olarak kullanılmasını "kötü niyetli ve iğrenç" olarak nitelendirmişti. Kendisi veya müziğinin, bu "insanlık dışı gündemi" desteklemek amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirtti.


 Son Dakika Magazin Haberleri
Son Dakika Magazin Haberleri 
Editör ♥ Gul_Beyaz

okuma : 8:Tarih: 2026-07-26T20:04:34