Brezilyali sarkici Marilia Mendonca ucak kazasinda oldu

Brezilyali sarkici Marilia Mendonca ucak kazasinda oldu


Brezilyan,in Grammy ödüllü,nü kazanan Marília Mendonça bir uçak kazasında öldü.

İtfaiyeden Cuma günü yapılan açıklamaya göre, 26 yaşındaki çocuk konsere giderken küçük uçak Brezilya'nın Caratinga kenti yakınlarındaki Minas Gerais eyaletinde düştü. Kaza nedeni başlangıçta belirsizdi.

Şarkıcının yapımcısı ve amcasının yanı sıra iki pilot da kazada hayatını kaybetti. Brezilya televizyonu, bir şelalenin yanına düşen makinenin resimlerini gösterdi.

Marília Mendonça , 2019 yılında en iyi “Sertanejo” albümü için Latin Grammy ödülüne layık görüldü. Terim, Brezilyalı bir müzik tarzını tanımlar. Sanatçı özellikle Brezilya'da popülerdi. 22 milyon hayran onu yalnızca YouTube'da takip etti.



Şarkıcı Marília Mendonça icin - Brezilya yas tutuyor

Brezilyalı şarkıcı Marília Mendonça uçak kazasında öldü. Magazin Haberler

Yıldız şarkıcı Marília Mendonça nın ölüm haberi Brezilya'daki başkanlık ofisinde ülke çapında şaşkınlık ve üzüntü yarattı. Başkan Jair Bolsonaro Cuma akşamı (yerel saatle) Twitter'da, "Bütün ülke, neslinin en büyük sanatçılarından birinin ölümü karşısında şokta" dedi. "Bize çok yakın olan birini kaybetmişiz gibi hissediyorum, çünkü Marília şarkılarıyla her zaman hayatımızdaydı."

Brezilyalı şarkıcı Marília Mendonça uçak kazasında öldü. Magazin Haberler

Minas Gerais eyaleti itfaiyesine göre, Mendonça (26) Caratinga yakınlarında küçük bir uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. İlk etapta kazanın nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Mendonça'nın Instagram hesabında yayınlanan bir videoda, elinde gitar kutusuyla uçağa doğru yürürken görüldü. "Minas Gerais'te hafta sonu konseri" yazıyordu.

Mendonça'nın arkadaşı olarak görülen Brezilyalı futbol yıldızı Neymar, "İnanmayı reddediyorum" tweetini attı. Marília Mendonça  , Brezilya'nın en tanınmış ve en popüler şarkıcılarından biriydi. Instagram'da 40 milyon takipçisi vardı ve 2019'da Latin Grammy kazandı. Mendonça, Brezilya'yı yoğun ve romantik sözler ve melodilerle fethetti. Genç kadın, o zamana kadar neredeyse yalnızca erkeklerin egemen olduğu Brezilya country müziği olan "Sertanejo"da devrim yarattı ve feminist konularda şarkı söyledi.

Mendonça'nın memleketi Goiás eyaletinin valisi Ronaldo Caiado, Twitter'da yazdığı gibi, Cumartesi günü “Goiânia Arena”daki anma töreni için 100.000 kişi bekliyordu. Hayranlar popüler sanatçıya veda edebilmeli. Goiânia şehrinin futbol stadyumunun yanındaki spor salonundan mezarlığa giden bir geçit töreni olduğu da söyleniyor. Vali Caiado daha önce Goiás'ta üç gün boyunca resmi yas ilan etmişti.

Haberin kaynagi : https://www.kalbimingulu.com

Brezilyali sarkici Marilia Mendonca ucak kazasinda oldu