Dikkat Cep Telefonlarinda yeni virus yazılımı çikti

Dikkat Cep Telefonlarinda yeni virus yazılımı çikti


Kötü amaçlı yazılım bulaşmış uygulamalar Google Play Store'da bir kez daha keşfedildi. Uygulamalar milyonlarca kez indirildi.

Fransız güvenlik analisti Maxime Ingrao, sekiz Android uygulamasında tehlikeli kötü amaçlı yazılım keşfetti. Google Play Store'dan üç milyondan fazla kez indirilen, kullanıcılar arasında popüler olan uygulamaların farklı hedef grupları vardır. Kamera uygulamalarına ek olarak, akıllı telefon arayüzünü güzelleştirmek için bir emoji klavyesi ve bir tasarım uygulaması da bulunmaktadır.

Uygulamalara entegre edilen kötü amaçlı yazılım, kullanıcıları ilgili uygulama üzerinden ücretli premium hizmetlerle kaydetmeye çalışır ve bunun için çok pahalıya ödemeleri gerekir. Bu arada Google, tehlikeli uygulamaları Play Store'dan kaldırdı. Burada hangi uygulamaların dahil olduğunu ve uygulamalardan biri akıllı telefonunuzdaysa ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.


Hangi uygulamalar etkilenir?


Harika Kamera (1.000'den fazla indirme)


Creative 3D Launcher (1 milyondan fazla kez indirildi)


Freeglow Kamera (5.000+ indirme)


Komik Kamera (500.000'den fazla indirme)


Gif Emoji Klavye (100.000+ indirme)


Razer Klavye ve Tema (10.000'den fazla indirme)


Vlog Star Video Editor (1 milyondan fazla kez indirildi)


Wow Beauty Camera (100.000'den fazla indirme)


Telefonunuzda uygulamalardan biri varsa ne yapmalısınız?


Akıllı telefonunuzda etkilenen uygulamalardan birine sahipseniz, öncelikle ilgili uygulamayı telefonunuzdan silmelisiniz. Bir sonraki adım, şüpheli ödemeler için kredi kartlarından veya diğer ödeme hizmeti sağlayıcılarından gelen fatura verilerini kontrol etmektir.


Gelecekte virüslü uygulamalara karşı daha iyi silahlanmak için, sözde güvenli Play Store veya App Store'dan gelseler bile, bunları indirmeden ve yüklemeden önce kullanıcı yorumlarını okumalısınız.

Uygulamanın kötü amaçlı yazılım olduğuna dair net bir resim mevcut olabilir. Ek olarak, derecelendirmeler her zaman popüler bir uygulama mı, reklamlarla dolu bir uygulama mı yoksa olası kötü amaçlı yazılımlarla dolu bir uygulama mı olduğunun iyi bir göstergesidir.


Bir sonraki adımda, geliştiriciden gelen bilgilere de bakabilir veya tutarsızlıklar veya yazım hataları için uygulama görüntüsünü inceleyebilirsiniz. Herhangi bir anormallik varsa, bu zaten kötü amaçlı yazılım olabileceğinin ilk işaretidir.

Haberin kaynagi : https://www.kalbimingulu.com

Dikkat Cep Telefonlarinda yeni virus yazılımı çikti