Bu gidalarla sonbahar boyunca saglikli gelir insana

Bu gidalarla sonbahar boyunca saglikli gelir insana


Koklama, titreme ve öksürüğü önlemek istiyorsanız, bağışıklık sisteminizi zamanında güçlendirmelisiniz. Bunlar soğuk mevsimi sağlıkla atlatmak için doğru besinler.

Sonbahar ve kış bize fırtınalar, yağmur ve daha soğuk sıcaklıklar getirir. Soğuk algınlığına yakalanmak istemiyorsanız, vücudu soğuk algınlığına ve öksürüğe neden olan virüslerden koruyan iyi işleyen bir bağışıklık sistemine ihtiyacınız vardır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız, düzenli olarak ellerinizi iyice yıkamalı, günlük hayatta mümkün olduğunca stresten uzak durmalı, temiz havada düzenli egzersiz yapmalı ve dengeli beslenmeye dikkat etmelisiniz - vücuda her şeyi sağlar. sağlıklı kalması gerekiyor. Bu besinler sizi sonbahar ve kış boyunca sağlıklı tutacaktır.

Vücudun kendi savunma hücreleri, A vitamini ile yeterince beslendiklerinde daha etkili çalışırlar. Aynı zamanda antikor oluşumunu destekler ve böylece organizmayı sağlıklı tutar - bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler için mükemmeldir. A vitamini öncelikle ıspanak, lahana, kereviz, havuç ve balkabağı gibi yeşil, sarı ve turuncu meyve ve sebzelerde bulunur. Ayrıca yumurta, süt ürünleri ve ette bulunur. Yağda eridiği için A vitamini yönünden zengin besinler, besin maddesinin vücut için daha kullanışlı hale gelmesi için her zaman biraz yağ ile yenilmelidir.

C vitamini

C vitamini soğuk algınlığıyla mücadelede klasiklerden biridir.Beslenme uzmanı Maja Seimer'e göre C vitamini soğuk algınlığını mutlaka önlemez, ancak bir enfeksiyonun süresini ve şiddetini azaltabilir. Ayrıca bitkisel gıdalardan demir emilimini artırır.

Beslenme ihtiyacı karşılamak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için günlük C vitamini erkekler için 110 miligram, kadınlar için 95 miligram tavsiye ediyor. Bu değer, örneğin 128 miligram C vitamini sağlayan bir alabaş veya 210 miligram bağışıklık güçlendirici besin içeren bir kırmızı biber (referans değerlere göre) ile elde edilebilir.

E vitamini

E vitamini bir antioksidan olarak kabul edilir - bu, vücuttaki serbest radikalleri yok ettiği anlamına gelir. Böylece hücrelerin yaşlanmasına ve bağışıklık sisteminin inhibisyonuna karşı koyar. Vücut, güçlendirilmiş savunmalarla ortaya çıkar. E vitamininin büyük tedarikçileri, tam tahıl ürünleri, ayçiçeği, kolza tohumu ve zeytinyağının yanı sıra fındık ve bademdir. Bir avuç fındık zaten günlük E vitamini ihtiyacını karşılıyor.

Vitamin takviyeleri gereksiz

Güçlü bir bağışıklık sistemi için pek çok kişi özellikle sonbahar ve kış aylarında C vitamini takviyesine başvuruyor. Ancak sağlıklı insanlar için aslında hiçbir acil durum yoktur. Bu, önerilen günlük ihtiyacın tamamen doğal gıdalarla sağlanabileceği anlamına gelir. Bu nedenle C vitamini ile güçlendirilmiş gıda ve diyet takviyeleri gerekli değildir.

Haberin kaynagi : https://www.kalbimingulu.com

Bu gidalarla sonbahar boyunca saglikli gelir insana